Creëer ruimtelijkheid: 7 tips om je badkamer optisch groter te laten lijken

Soms kan een kleine badkamer benauwd aanvoelen, maar met een paar slimme trucs kun je de ruimte optisch groter laten lijken. Door gebruik te maken van lichte kleuren, slimme indelingen en optische illusies kun je een gevoel van ruimtelijkheid creëren, zelfs in kleine ruimtes. Met deze zeven tips zorg jij ervoor dat jouw kleine badkamer groter lijkt. Kom langs in een van onze showrooms en vind jouw perfecte badkamer.

Plieger optisch grotere badkamer.png

1. Kies voor lichte kleuren in je kleine badkamer

Lichte kleuren zijn de sleutel tot het vergroten van een kleine badkamer. Door de muren en het plafond in lichte tinten te schilderen, wordt het natuurlijke licht gereflecteerd en lijkt de ruimte groter. Wit, pastel kleuren en zachte neutrale tinten zijn ideale keuzes.

Lichte badkamer

2. Creëer dat ruimtelijke gevoel met tegels

Grote tegels op de vloer en wanden creëren een optisch effect van ruimte. Door het minimaliseren van voegen en onderbrekingen lijkt de badkamer vloer of -wand naadloos en daardoor groter. De badkamer oogt ruimtelijker en rustiger zonder een onderbreking op de vloer, laat de vloertegels dus doorlopen in de douche. Het creëert een gevoel van eenheid. Kies daarnaast voor egale, lichte tegels om het ruimtelijke gevoel te versterken.

8Ijj4lYI.jpeg

3. Speel met vloer-muur contrasten voor een grotere badkamer

Zorg voor contrast. Met donkere vloertegels en een lichte muur zorg je voor een gevoel van diepte. Dit maakt niet alleen de ruimte visueel interessanter, ook zorgt het voor meer ruimte. 

bqGUoaKw.jpeg
11Dj7XGQ.jpeg
G9Y7NKYK.jpeg

4. Plaats een grote spiegel 

Een grote spiegel kan wonderen doen voor een kleine badkamer. Het reflecterende oppervlak creëert de illusie van diepte en vergroot optisch de ruimte. Kies voor een spiegel die de breedte van de wastafel of zelfs de volledige wand beslaat. Zo wordt het natuurlijke licht weerkaatst en lijkt de badkamer ruimer en helderder.

5. Kies voor grotere meubels

Door te kiezen voor grote meubels in plaats van losse meubels lijkt de badkamer optisch groter. Dus kies bijvoorbeeld voor een wastafelmeubel waar de kommen en kast samengevoegd zijn.

rcGBk68g.jpeg

6. Plaats een glazen douchewand

Creëer een gevoel van ruimte in de badkamer door te kiezen voor een transparante douchewand in plaats van een massief muurtje. Glas als scheidingswand zorgt ervoor dat het daglicht kan binnenvallen. Het minimalistische design zorgt ervoor dat de ruimte er groter uitziet.

9JNWetiH.jpeg

7. overweeg vloerverwarming voor meer ruimte

In plaats van een traditionele radiator, kan vloerverwarming een handige keuze zijn voor een kleine badkamer. Doordat je geen radiator hebt wordt de muur vrijgehouden en ontstaat er meer visuele ruimte. Vloerverwarming biedt ook het voordeel van een gelijkmatige warmteverdeling in de hele badkamer.


Showroom in jouw regio

Persoonlijk advies van onze specialisten. Direct bekijken en ervaren. Dat kan in onze 20 showrooms. Er is altijd één om de hoek.
 


Maak een afspraak

Tijd voor een nieuwe badkamer of toilet?
Kom langs in een van onze showrooms! We staan voor je klaar met koffie én advies. Van idee tot installatie: Plieger regelt het. 


Inspiratie nodig?

Download het nieuwe showroom magazine en laat je inspireren door ons breed assortiment.