Hoe het allemaal begon


Het was de jonge Amsterdamse loodgieter Harry Plieger die het vak in zijn vingers en de handel in zijn hoofd had. Hij stond aan de wieg van de groothandel die meedenkt. Een uitgangspunt dat nog steeds actueel is.


Begrip op de Nederlandse markt

Hij verwierf zich in november 1918 een reputatie door zink aan te bieden voor fl. 1,40 per kilogram, een prijs waarvoor anderen het zink niet eens konden inkopen. Dertig jaar van hard werken later, was de naam Plieger een begrip op de Nederlandse markt.
 

Beslissende voorsprong

Al vanaf 1918 introduceerde Matthias Bock, Harry Plieger bij de belangrijkste Duitse fabrikanten en opende voor hem deuren die voor anderen gesloten bleven. Dat gaf Harry Plieger een beslissende voorsprong in Nederland met panden in Amsterdam en Heerlen. 
 

Hoofdverantwoordelijk

In 1930 wordt Harry Plieger medevennoot van de AMG (Aachener Metallhandelsgesellschaft). Als Matthias Bock in 1933 sterft, neemt Harry, op verzoek van de familie Bock, de hoofdverantwoordelijkheid over.
 
Harry Plieger
Boy Plieger


​​​​​​​Nieuw commercieel beleid

​In 1953 heeft Harry zijn 20-jarige zoon Boy voldoende ingewerkt om als Plieger medewerker naast zijn vader de leiding te nemen. De komst van Boy Plieger luidt een nieuw commercieel beleid in. Het is de tijd waarin felle en toenemende concurrentie de winstmarges afroomt. Omzetvergroting en het zoeken van nieuwe wegen binnen de groothandelsbranche is noodzakelijk.
 

Verdere uitbereiding

In 1960 richt Plieger een Belgische vestiging op in Eupen. Later volgt Verviers. ln Nederland komt de echte doorbraak als Plieger in 1963 de firma Kuilenburg-Wijnbeek overneemt. In de jaren die volgen worden verscheidene acquisities gepleegd. ThermoNoord wordt in 2002 toegevoegd aan de Plieger groep. 


​​​​​​​Van elkaar profiteren

Plieger is de afgelopen eeuw als familiebedrijf uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende groothandels in Nederland en sinds 2006 onderdeel van Cordes & Graefe uit Bremen, een van de grootste Europese groothandelaren. Zij zijn werkzaam binnen dezelfde productgroepen als Plieger. Zo kunnen beide bedrijven profiteren van elkaars expertise en sterke marktpositie.
Gebr. Plieger Sanitair
Express
Kuilenburg Wijnbeek
Handifiks
Klassieke vrachtauto
Daf oranje en grijs
Klassieke wastafel
Klassieke toonzaal
Bezoek Prins Bernard 75 jarig bestaan
1 - 9

Over Plieger

Plieger is sinds 1918 actief als groothandel in sanitair, verwarming, installatie, lucht & ventilatie en elektra. Op het gebied van sanitair is Plieger zelfs de grootste aanbieder van Nederland. 

Als professional kun je bij Plieger terecht voor een multi-channel dienstverlening als groothandel op het gebied van sanitair, verwarming, installatie, ventilatie en elektra. Dit betekent dat je zowel in de Plieger Express als online in deze webshop of app toegang krijgt tot het grote assortiment van Plieger, inzage in de actuele voorraad, productinformatie kunt bekijken en dat samen met een optimale en persoonlijke service! Ook als het gaat om logistieke vraagstukken met maatwerk. Wij staan voor je klaar.

​​Als consument kan je via je installateur een bezoek brengen aan één van onze 20 showrooms verspreid over het land. In onze showrooms kun je ideeën en inspiratie opdoen en je laten informeren over de vele mogelijkheden. Merkonafhankelijk en met een scherp oog voor trends en de laatste ontwikkelingen.

Over Plieger