De ideale familie badkamer

Wie met meer is, moet slim zijn. Zeker een beperkte ruimte als de badkamer. De familie badkamer is de ruimte waar het hele gezin zich klaarmaakt voor de dag en ontspant na een drukke dag vol activiteiten. Dus hoe zorg je ervoor dat niemand elkaar in de weg loopt, iedereen zijn spullen goed kwijt kan en er ook ontspannen kan worden? Plieger deelt tips voor de ideale familie badkamer. Kom ook eens langs in een van onze showrooms en onze medewerkers helpen je graag verder met een persoonlijk advies!

Familie badkamer

Het functioneel indelen van de ruimte

Met een goede functionele indeling van de badkamer creëer je de basis voor de ideale gezinsbadkamer. De dubbele wastafel met dubbele kraan zorgt ervoor dat er tijd bespaard wordt in de drukke ochtend wanneer iedereen tegelijkertijd tanden wil poetsen. Een extra grote verlichte spiegel boven het badmeubel laat de ruimte groter en lichter lijken én voorkomt geruzie tijdens de ochtendspits. Geen ruimte in huis voor een aparte toilet? Dan kan een scheidingswand voor privacy zorgen.

Functioneel indelen van de ruimte
Familie badkamer

Een badkamer vol opbergruimte

Een badkamermeubel met lades, spiegel- of kolomkasten, inbouwplanken, nisjes in de muur van de douche, een bad met brede rand: het zijn allemaal slimme opbergmogelijkheden. Zo heeft iedereen van het gezin altijd alles bij de hand.

De veilige familiebadkamer

Een veilige badkamer is belangrijk, helemaal voor gezinnen met kleine kinderen. Gebruik antislip tegels, zodat de kans op uitglijden verkleind wordt. En wat dacht je van veilige Cold Body-kranen waar ook kleine vingertjes veilig aan kunnen komen?

Droombadkamer om te ontspannen

Het gezinsleven kan hectisch zijn, met drukke schema's en verschillende ritmes. Een comfortabel groot bad zorgt voor ontspanning voor iedereen. Samen spetteren in bad met kleine kinderen, goed voor het ontspannen van de spieren na de voetbaltraining of gewoon een heerlijk relaxmoment. Maar ook een ruime inloopdouche met grote regendouchekop zorgt voor een gevoel van luxe en even tijd voor jezelf.

Familie badkamer
Familie badkamer
Familie badkamer
Familie badkamer

Iedere droombadkamer is anders


Ieder gezin is anders, wij denken graag met je mee voor het realiseren van jouw droom familiebadkamer. Maak nu een afspraak bij een van onze showrooms.

Tips van Plieger: 

  • Denk vooruit en hou bij het samenstellen van jouw droombadkamer ook rekening met een hoek waar de wasmand kan komen te staan. 
  • Of wat dacht je van handdoekhaakjes op verschillende hoogtes? Zo heeft niemand meer een excuus om de natte handdoek op de grond te gooien. 
Familie badkamer


Showroom in jouw regio

Persoonlijk advies van onze specialisten. Direct bekijken en ervaren. Dat kan in onze 20 showrooms. Er is altijd één om de hoek.
 


Maak een afspraak

Tijd voor een nieuwe badkamer of toilet?
Kom langs in een van onze showrooms! We staan voor je klaar met koffie én advies. Van idee tot installatie: Plieger regelt het. 


Inspiratie nodig?

Download het nieuwe showroom magazine en laat je inspireren door ons breed assortiment.