Duurzame badkamer tips

Een duurzame badkamer, hoe doe je dat?

Bij het verbouwen van de badkamer is ook duurzaamheid een belangrijke factor. En waarom ook niet? Als je toch gaat verbouwen dan is het wel zo fijn om keuzes te maken die energie besparen en lang meegaan. We geven je tips om water en energie te besparen in jouw duurzame badkamer. Kom ook eens langs in een van onze showrooms. Onze medewerkers helpen je graag verder met een passend advies voor jouw badkamer-situatie. 

Duurzame badkamer tips

Duurzame materialen voor de badkamer

Kies voor producten die lang meegaan en producten die minder energie verbruiken. Voorbeelden hiervan zijn LED-verlichting, recyclebare keramische tegels en thermostaatkranen in plaats van mengkranen. Wil je wel graag een bad in de badkamer? Overweeg dan een plaatstalen versie die herbruikbaar is. Deze keuzes dragen bij aan een duurzame badkamer.

Water besparen

Natuurlijk is water besparen ook belangrijk in een duurzame badkamer. Je kunt op verschillende manieren minder water verbruiken, hiervoor geven we je een aantal tips. Kies bijvoorbeeld voor een douche in plaats van een bad (korter douchen is dan natuurlijk ook een slim idee). Zorg voor een waterbesparende douchekop, oftewel een spaardouchekop, een waterbesparende kraan en kies voor het toilet voor een dual flush-systeem. Hierbij maak je de keuze hoeveel water je wilt gebruiken bij het doorspoelen. 

Duurzame badkamer
Duurzame badkamer
Duurzame badkamer

Duurzaam verwarmen

Om je badkamer op een duurzame manier te verwarmen, kun je kiezen voor een elektrische radiator die geschikt is voor lage temperaturen in combinatie met vloerverwarming. Met behulp van de bijgeleverde thermostaat kun je de radiator apart instellen, zodat deze niet de hele dag warmte afgeeft. Wist je trouwens dat je de badkamer ook met een airco kunt verwarmen? Met een aircosysteem of lucht-luchtwarmtepomp verwarm je je badkamer op een efficiënte en duurzame manier. Het gaat ook nog eens erg snel. Je badkamer is meestal niet de grootste kamer in huis en een airco brengt hem vaak in amper tien minuten volledig op temperatuur.

Benieuwd welke opties het best passen in jouw nieuwe duurzame badkamer? Kom langs in een van onze showrooms. We helpen je graag. 

Duurzame badkamer hoe doe je dat.jpeg


Showroom in jouw regio

Persoonlijk advies van onze specialisten. Direct bekijken en ervaren. Dat kan in onze 20 showrooms. Er is altijd één om de hoek.
 


Maak een afspraak

Tijd voor een nieuwe badkamer of toilet?
Kom langs in een van onze showrooms! We staan voor je klaar met koffie én advies. Van idee tot installatie: Plieger regelt het. 


Inspiratie nodig?

Download het nieuwe showroom magazine en laat je inspireren door ons breed assortiment.