Waterbesparend douchen banner.jpg Waterbesparend douchen banner mobiel met verloop donker.png 

Duurzaam doucheplezier: waterbesparende tips voor jouw badkamer

In de tijd waar duurzaamheid hoge prioriteit heeft, krijgen we in ons eigen leven ook steeds meer mogelijkheden om duurzame keuzes te maken. Zo ook in je badkamer. Door kleine aanpassingen te maken kun je jouw watergebruik verminderen. Goed voor de planeet, goed voor je portemonnee. 

 
Plieger-wastafelkraan-napoli-zwart-800pix.jpg
Wandcloset-randloos-spoelverdeler.jpg

Waterbesparende hacks voor jouw badkamer 

Natuurlijk is de meest simpele hack om water te besparen om minder lang of minder vaak te douchen. En dat is zeker een goed begin! Maar daarnaast zijn er ook nog andere opties om jouw badkamer duurzaam te maken. Hiervoor is het helemaal niet nodig om je hele badkamer te verbouwen. Onderstaand een aantal tips voor kleine aanpassingen waarmee je stappen kan zetten om jouw waterverbruik te verminderen. 

Waterbesparende handdouche.jpg


Slimme Douchekoppen

Waterbesparende douchekoppen verminderen het waterverbruik zonder dat je inlevert op je doucheplezier. Met een waterbesparende douchekop zorg je ervoor dat je minder liter water per minuut gebruikt. Een gemiddeld huishouden kan met een waterbesparende douchekop jaarlijks 6700 liter warm water besparen. Best veel he?
 

Coldstart.jpg


Cold Start Functie

Sommige kranen, zoals de Plieger Napoli wastafelmengkraan, hebben een cold-start functie. Deze functie zorgt ervoor dat alleen koud water geleverd wordt wanneer de hendel in de middenstand staat. Dit zorgt ervoor dat je minder energie verbruikt.
 

Thermostaat.jpg


Thermostatische Mengkranen

Tegenwoordig is een thermostatische mengkraan heel normaal. Toch zijn er ook nog steeds veel huizen met een mengkraan. Twijfel je nog of je moet overstappen? Dan is het wellicht nu tijd. Een thermostatische mengkraan zorgt er namelijk voor dat je douche of bad sneller op temperatuur is in plaats van dat je zelf aan het mengen bent.
 

Spoeling closet.jpg


Waterbesparend toilet

Heb je nog een oud toilet zonder spoelonderbreking? Vervang deze dan met een waterbesparend model dat dit wel heeft. Met een spoelonderbreking heb je meer controle en kun je zelf aangeven wanneer je toilet genoeg heeft gespoeld Kortom, je stop dus met spoelen als je geen water meer nodig hebt. Hierdoor verspil je de helft minder water bij elke spoelbeurt. Dit betekent wel dat je zelf ook een beetje moet opletten en niet gelijk wegloopt nadat je op de spoelknop hebt gedrukt. 
 

GoGreen 65.jpg

Lifestyle tip 

Maak van je badkamer extra groen door naast waterbesparende producten ook te kiezen voor natuurlijke materialen, planten en energiezuinige verlichting. Zo creëer je een relaxte en milieuvriendelijke ruimte. 

Wil je meer advies over duurzame badkameroplossingen die bij jouw levensstijl passen?

Plieger heeft showrooms verspreid door heel Nederland. Je kunt hier langskomen voor advies over specifieke producten of voor advies over een volledige badkamerrenovatie. Dus wil je jouw badkamer duurzamer maken? Kom langs. We helpen je graag.

Sfeerbeeld showroom kranenpresentatie.jpg


Showroom in jouw regio

Persoonlijk advies van onze specialisten. Direct bekijken en ervaren. Dat kan in onze 20 showrooms. Er is altijd één om de hoek.
 


Maak een afspraak

Tijd voor een nieuwe badkamer of toilet?
Kom langs in een van onze showrooms! We staan voor je klaar met koffie én advies. Van idee tot installatie: Plieger regelt het. 


Inspiratie nodig?

Download het nieuwe showroom magazine en laat je inspireren door ons breed assortiment.