goed 4.png

Ontdek industriële badkamers:

stoer & stijlvol

Laat je inspireren door de ruige charme van oude fabrieken en lofts met onze industriële badkamer trend. Combineer ruwe materialen met minimalistisch design voor een functioneel meesterwerk. In dit artikel delen we essentiële kenmerken en handige tips om jouw eigen industriële badkamer te realiseren.

Industriële badkamers
Industriële badkamers

Ruwe pracht van natuurlijke materialen

Duik in de wereld van de industriële badkamer met ruwe materialen zoals beton, bakstenen, onbehandeld hout, metaal en roestvrij staal. Deze materialen brengen een onafgewerkte schoonheid, essentieel voor het industriële gevoel. Betonnen vloeren, bakstenen muren en robuuste houten badmeubels leggen de solide basis voor jouw badkamer.

Minimalistisch en functioneel badkamerdesign

In een industriële badkamer draait het om eenvoud met functionaliteit. Versieringen blijven achterwege, terwijl strakke lijnen overheersen. Kies voor moderne, slanke verlichting en kranen om de industriële uitstraling vast te houden. Ingebouwde kasten en wandplanken zorgen voor opbergruimte en een minimalistisch gevoel.

Zichtbare leidingen als sieraad in industriële badkamers

Iconisch in industriële badkamers zijn zichtbare leidingen. Deze worden niet verborgen, maar juist in de schijnwerpers gezet. Dit voegt rauwheid en karakter toe, terwijl het tevens praktisch is. Overweeg zwarte metalen buizen of een kranenserie in het zwart voor een versterkt industriële look.

Krachtige kleuren en strakke contrasten

Speel met krachtige kleuren voor een statement in jouw industriële badkamer. Diepzwart, donkergrijs, roestig oranje en marineblauw creëren visueel contrast en impact. Combineer deze kleuren met subtiele tinten voor een gebalanceerde ruimte.

Industriële badkamers

Vintage accenten en historische klasse in uw badkamer

Geef jouw industriële badkamer een vleugje nostalgie met vintage en antieke accenten. Oude spiegels, industriële lampen, tweedehands meubelstukken en retro badkameraccessoires voegen warmte en uniciteit toe. 
 

Verlichting is de toets die de sfeer in jouw industriële badkamer bepaalt.

Kies voor industriële lampen met metalen kappen en gloeilampen voor een warme, gezellige ambiance. Spotlights en wandlampen verlichten de ruimte op een elegante wijze.

 

Verwelkom groen in jouw industrieel badkamerruim

Haal de natuur binnen in jouw industriële badkamer met groene accenten. Planten en bloemen brengen frisheid, zuurstof én een levendig contrast. Kies natuurlijk wel altijd voor badkamer vriendelijke planten, zoals varens en strelitzia’s.
 

Industriële badkamers
Industriële badkamers

Creëer een industriële badkamer in jouw eigen stijl

Gebruik deze ideeën om jouw industriële badkamer te vormen tot een oase van stoerheid en stijl. Voor meer inspiratie, bekijk ons Pinterest-bord. Heb je hulp nodig? Maak een afspraak in een van onze 20 showrooms. Onze experts staan klaar om jou verder te begeleiden in jouw industriële badkamer avontuur!


Showroom in jouw regio

Persoonlijk advies van onze specialisten. Direct bekijken en ervaren. Dat kan in onze 20 showrooms. Er is altijd één om de hoek.
 


Maak een afspraak

Tijd voor een nieuwe badkamer of toilet?
Kom langs in een van onze showrooms! We staan voor je klaar met koffie én advies. Van idee tot installatie: Plieger regelt het. 


Inspiratie nodig?

Download het nieuwe showroom magazine en laat je inspireren door ons breed assortiment.