Banner Feng Sui.jpg


Feng Shui principes voor je badkamer
 

Je hebt er vast weleens van gehoord. Feng Shui, de eeuwenoude Chinese praktijk die helpt bij het vinden van balans en harmonie door middel van energie. Dit principe kun je perfect toepassen in je badkamer. Zodat ook jij een oase van rust en evenwicht creëert.

Feng Shui verdeelt het universum in vijf elementen. Hout, vuur, aarde, metaal en water. Zo zorgt deze leer voor natuurlijke evenwicht. Hier zijn 10 tips om Feng Shui toe te passen in je badkamer:
 
Badkamer-feng-Sui.jpg
Badkamer-wastafel-feng-Sui.jpg

10 tips om Feng Shui toe te passen in je badkamer

Feng-Sui-tip1.jpg


① Spiegels

Volgens Feng Shui helpen spiegels met positieve energie in je badkamer. In de badkamer zijn spiegels en andere glimmende voorwerpen zeer wenselijk, omdat ze de energie van onder naar boven helpen op te tillen. Kies voor ronde of ovale spiegels om meer licht en ruimte te creëren. 
Een spiegel die net zo groot is als je badkamerdeur, helpt je zelfs om negatieve chi tegen te gaan in de badkamer.

Feng-Sui-tip2.jpg


② Schoonmaken

Vuildeeltjes zorgen voor een blokkade voor de stroom van positieve chi. Houd je badkamer schoon en zorg ervoor dat je ook regelmatig een grondige schoonmaak inplant. Plan deze extra grondige schoonmaak bijvoorbeeld elke maand of elk seizoen in. 

Feng-Sui-tip3.jpg


③ Badkamer verlichting

Laat kleine spulletjes niet overal rondslingeren. Gebruik hier opbergboxen, dozen of manden voor, zodat je kleine items kunt organiseren en zorg ervoor dat je deze bakken niet mixt. Denk bijvoorbeeld aan spulletjes zoals haarelastiekjes, tandenborstels of make-up. Doordat je beter opruimt, blijft je badkamer overzichtelijk.

Feng-Sui-tip4.jpg


④ Planten in je badkamer

Het toevoegen van planten in je badkamer is misschien wel een van de belangrijkste thema’s. Planten zuiveren de lucht en houden de badkamer fris. Zorg er wel voor dat je niet overdrijft en je badkamer omtovert tot een jungle. Een aantal strategisch geplaatste planten helpen je al om de energiestroom te stimuleren.

Feng-Sui-tip5-.jpg


⑤ Gebruik verschillende kleuren

De badkamer wordt vanuit oudsher als ongunstig beschouwd. De reden hiervan is omdat afvalwater zorgt voor negatieve chi-energie. Je kunt dit voorkomen door warme accenten toe te voegen aan je badkamer. Deze zorgen ervoor dat het waterelement wordt uitgebalanceerd. Kies bijvoorbeeld voor een rieten mand, een houten badkamermeubel of bijvoorbeeld een houten bankje. Combineer dit met door water geïnspireerde kleuren. 

Lichtblauw, turquoise blauw, groen, perzik, roze, wit, crèmewit en geel zijn allemaal goede Feng Shui-kleuren voor badkamerinterieurs.

Feng-Sui-tip6.jpg


⑥ Ontrommel je badkamer

Houd je badkamer opgeruimd en vermijd overtollige spullen die de energiestroom kunnen verstoren. Zorg ervoor dat je de spullen die je hebt goed organiseert. Kies voor een overzichtelijk wastafelmeubel of een ladekast in jouw badkamer. 

Feng-Sui-tip7.jpg


⑦ Balans van water met hout- en aarde-elementen 

Integreer hout- en aarde-elementen met houten meubels en aardetinten om de wateronbalans te reguleren. 

Houten meubels, planten, of hout aan de muur zorgt ervoor dat je de chi-energie omhoog haalt. Weg van de afvoeren. Het aarde-element vertraagt de uitstroom van de chi-energie door water te blokkeren. Bruinen, geel en roodachtig oranje zijn aardegerichte Feng Shui-kleuren. Je kunt ook vierkante of rechthoekige tegels gebruiken om het aarde-element binnen te brengen.

Feng-Sui-tip ventilatie.jpg


⑧ Ventilatie

Als je jouw badkamer voldoende ventileert, zorg je ervoor dat je badkamer fris blijft. Frisse lucht zorgt voor positieve chi. Heeft jouw badkamer een raam? Laat dan regelmatig frisse lucht binnen door de ramen open te zetten. Check ook of jouw afzuigventilator sterk genoeg is voor jouw badkamer. 

Feng-Sui-tip9.jpg


⑨ Houd het toilet verborgen

De wc is in Feng Shui ongunstig. De tip is om het toilet ergens te plaatsen zodat het niet gelijk zichtbaar is als je de deur opent. Of, als het mogelijk is, bouw dan een scheidingswand of scherm waarmee je het toilet verbergt.

Feng-Sui-tip10.jpg


①⓪ Gekleurde elementen om het licht op te vangen

Plaats objecten tussen tegenoverliggende ramen om het licht op te vangen en de energiebalans te verbeteren. Bijvoorbeeld door een badkamermeubel, een opvallende print op je vloer of kunst. 

Jouw badkamer Feng Shui maken? Kom langs bij een van onze showrooms. We helpen je graag!


Showroom in jouw regio

Persoonlijk advies van onze specialisten. Direct bekijken en ervaren. Dat kan in onze 20 showrooms. Er is altijd één om de hoek.
 


Maak een afspraak

Tijd voor een nieuwe badkamer of toilet?
Kom langs in een van onze showrooms! We staan voor je klaar met koffie én advies. Van idee tot installatie: Plieger regelt het. 


Inspiratie nodig?

Download het nieuwe showroom magazine en laat je inspireren door ons breed assortiment.