Color block

Color Block

Bij color blocking combineer je contrasterende kleuren met elkaar in grote vlakken.

Je creëert op deze manier eenheid en een sfeervol statement van kleuren. In de wereld van het interieurontwerp wordt colorblocking gedefinieerd als een techniek waarbij twee of meer effen kleuren worden gebruikt om krachtige, vaak disharmonische, combinaties te creëren die levendigheid en persoonlijkheid toevoegen aan een ruimte.

De stijl kan helpen om specifieke ruimtes te definiëren, zoals de inrichting van een woon- of slaapkamer; het kan ook de aandacht vestigen op een bepaald gebied binnen een ruimte, bijvoorbeeld een deel van het huis waar je een opvallend accent wilt aanbrengen of een opvallende muur in een monochrome kamer.

Het idee is altijd hetzelfde: een contrasterend kleurenpalet vaststellen dat helpt om levendige en unieke patronen te creëren binnen dezelfde ruimte.

Color Block 2

Mix en match verschillende kleuren, vormen en materialen

Er zijn verschillende manieren om color blocking toe te passen in het interieur van badkamers of toiletruimtes.

Speel met de functionaliteit van een ruimte: gebruik kleuren die samenhangen met het doel en de functie van objecten in de kamer. Voeg bijvoorbeeld felle tinten toe in ruimtes waar zich bovenlichten of lampen bevinden. Dit detail kan helpen om een dynamische en speelse ruimte te creëren die echt knalt. Maar ook met verschillende vormen en materialen kun je color blocking toepassen. Werk bijvoorbeeld niet alleen met rechthoekige vormen, maar ook met geometrische vormen. Van cirkels tot amorfe figuren, experimenteer met verschillende vormen om de ruimte een speelse uitstraling te geven.

Met color blocking kun je jouw badkamer of toiletruimte net dat beetje extra geven waardoor je er naar wilt blijven kijken!

Welke kleuren kies jij voor jouw badkamer?

Wees niet bang om een disharmonisch palet te gebruiken. Als je de neiging hebt om op veilig te spelen bij het ontwerpen van uw ruimtes, is het toevoegen van kleurblokken een kans om af te stappen van monochrome paletten. Verken kleurcombinaties die traditionele stijlen uitdagen.

Complementaire kleuren (ook wel contrasterende kleuren genoemd) staan recht tegenover elkaar op het kleurenwiel, bijvoorbeeld rood en groen, oranje en blauw, of geel en paars. Door twee complementaire kleuren naast elkaar te plaatsen, versterkt het visuele effect van beide. Dit kun je creëren met opvallende, felle kleuren, maar ook al met natuurlijke, lichte kleuren.

Color Block 3

Advies nodig over color blocking?

Bij Plieger kijken we bij elke badkamer- of toiletrenovatie naar wat perfect past bij de specifieke situatie en de wensen. Van de indeling tot aan de stijl en van materiaalkeuze tot aan de kleuren, geen enkele renovatie is hetzelfde. Met persoonlijke aandacht komen wij samen met de klant tot het ideale resultaat en maken we de badkamer of toiletruimte van je dromen werkelijkheid.

Stap binnen in één van onze showrooms of neem contact op om een afspraak te maken. 

Color block
Afspraak maken in de showroom?


Showroom in jouw regio

Persoonlijk advies van onze specialisten. Direct bekijken en ervaren. Dat kan in onze 20 showrooms. Er is altijd één om de hoek.
 


Maak een afspraak

Tijd voor een nieuwe badkamer of toilet?
Kom langs in een van onze showrooms! We staan voor je klaar met koffie én advies. Van idee tot installatie: Plieger regelt het. 


Inspiratie nodig?

Download het nieuwe showroom magazine en laat je inspireren door ons breed assortiment.