Banner FAQ voor het kopen van een badkamer.jpg
QA.png

Badkamerrenovatie FAQ:

Al jouw vragen over het plannen van een nieuwe badkamer beantwoord.
Bij het plannen van een nieuwe badkamer komt veel kijken. We krijgen dan ook regelmatig vragen over de installatie en de producten. We geven je de antwoorden op de meest gestelde vragen, zodat jij niets over het hoofd ziet.  

Prijzen en kosten

Wat is ongeveer de prijs voor een nieuwe badkamer? 

De kosten voor een nieuwe badkamer bestaan uit twee gedeelten. Namelijk de montagekosten en de kosten voor het sanitair en de tegels. In totaal moet je denken aan een bedrag tussen de 20.000 en 25.000 euro. De producten in de badkamer kosten vaak tussen de 10.000 en 15.000 euro. Daarnaast betaal je ongeveer tussen de 8000 en 10.000 voor de installatie.

Wat heeft invloed op de kosten van een badkamer?

Bij het kopen van een nieuwe badkamer denken de meeste mensen wel aan de kosten van de producten en de montagekosten. Daarnaast heeft achterstallig onderhoud aan leidingen, het aanleggen van elektra of het vervangen van een oude ketel of boiler ook invloed op de kosten.

Moet je een aanbetaling doen voor een nieuwe badkamer? 

De aanbetaling procedure kan verschillen per installateur. De ene installateur vraagt wel om een aanbetaling van het totale bedrag. Terwijl de ander helemaal niet vraagt om een aanbetaling. De ene persoon vindt het fijn om alles in één keer af te rekenen, terwijl anderen het juist fijn vinden om de kosten te kunnen spreiden.

Met welke montagekosten moet ik rekening houden als ik een nieuwe badkamer laat installeren?

De montagekosten zijn opgebouwd uit verschillende soorten werkzaamheden. Bij installatie van een badkamer moet je denken aan sloopwerkzaamheden, aanpassing aan het leidingwerk, bouwkundige werkzaamheden, tegelwerkzaamheden, elektra en schilderwerkzaamheden.. De kosten voor de afmontage van het sanitair variëren per onderdeel dat je laat installeren, zoals een toilet, fontein, wastafel, wastafelmeubel, bad, douche, bidet of urinoir.

Planning en keuzes

Hoe lang duurt de montage van een badkamer

De duur van de installatie is afhankelijk van de werkzaamheden en de specifieke situatie. 
Gemiddeld zijn installateurs 1 tot 3 weken bezig met het plaatsen van een nieuwe badkamer. Naast dat je jouw wensen bekend hebt gemaakt aan de installateur kunnen zij een meer specifieke tijdschatting geven. 
 

Waar moet ik aan denken bij het uitzoeken van sanitair?

Voor het perfecte plaatje is het belangrijk  dat de sanitair keuze wordt aangevuld met de gewenste tegelkeuze. Gemiddeld genomen kun je rekenen op een bedrag van 3000 tot 4000 euro voor de tegels. De installateur zorgt voor de benodigde toebehoren, zoals lijm en voegsel.

Heb ik recht op garantie? 

Ja, je hebt twee soorten garantie. Garantie op de producten, oftewel fabrieksgarantie. En garantie op het werk dat bij jouw thuis is verricht. Heb je klachten over de installatie? Meld deze dan zo snel mogelijk bij de installateur! Is er iets mis met de producten zelf? Meld dit dan bij ons. Zo kan er snel naar een oplossing worden gezocht.

Wie is verantwoordelijk voor het opruimen en afvoeren van het bouwafval na de installatie?

Veel installateurs bieden een service voor het opruimen en afvoeren van bouwafval, en dit kan vaak worden meegenomen in de offerte. Als je installateur de dienst niet biedt, of als je deze werkzaamheden liever zelf doet, dan kan dat natuurlijk ook. 

Is er een mogelijkheid om wijzigingen aan te brengen in het ontwerp of de specificaties van de badkamer nadat het project is gestart? 

Als je wijzigingen wilt aanbrengen in de opstelling of specificaties van de badkamer, bespreek dit dan met je installateur. Soms kunnen wijzigingen nog worden doorgevoerd. Houd er wel rekening mee dat dit eventueel extra kosten met zich mee kan brengen.
 

Duurzaamheid en besparing

Hoe lang gaat een badkamer mee?

Een badkamer gaat over het algemeen lang mee. Vaak wil men na verloop van tijd veranderingen aanbrengen vanwege veranderde smaak of behoeften. Blijf je in dezelfde woning wonen en verandert je smaak niet? Of koop je een huis met een badkamer die je goed bevalt? Dan kun je meestal zo’n 25 jaar doen met dezelfde badkamer. 

Hoe kan ik besparen op de kosten van een nieuwe badkamer?

Het verbouwen van de badkamer is voor veel mensen vaak een dure aangelegenheid. Als je wilt besparen dan hebben we een aantal tips voor je: 
 

• Houd uitverkoop acties in de gaten

• Koop alle materialen op 1 plek in

• Verander de indeling van je badkamer niet

• Regel het sloopwerk en de afvoer van materialen zelf

Plieger - Badkamerinspiratie

Hopelijk hebben deze veelgestelde vragen en antwoorden je geholpen en kun je aan de slag gaan met het plannen van jouw nieuwe badkamer. Het is belangrijk om goed voorbereid te zijn en alle aspecten in overweging te nemen, van kosten tot montage en garantie.

Onthoud dat elke installatie of renovatie weer anders is. Daarom raden we je aan om samen te werken met professionele installateurs die ervoor kunnen zorgen dat jouw droombadkamer werkelijkheid wordt. 

Onthoud dat een badkamer een belangrijke investering is in jouw huis en levensstijl. Bereid je goed voor, houd je eigen wensen goed voor ogen en geniet nog heel veel jaar van een functionele en stijlvolle badkamer. 
 


Showroom in jouw regio

Persoonlijk advies van onze specialisten. Direct bekijken en ervaren. Dat kan in onze 20 showrooms. Er is altijd één om de hoek.
 


Maak een afspraak

Tijd voor een nieuwe badkamer of toilet?
Kom langs in een van onze showrooms! We staan voor je klaar met koffie én advies. Van idee tot installatie: Plieger regelt het. 


Inspiratie nodig?

Download het nieuwe showroom magazine en laat je inspireren door ons breed assortiment.