Wat producten van Uponor kunnen

Ongeacht of je een meerlagen composietleidingsysteem zoekt voor drinkwater- en verwarmingsinstallaties, een flexibel PE-Xa-leidingsysteem of zoekt naar vloerverwarmings- en -koelsystemen, een wandverwarming of plafondkoeling, een vooraf geïsoleerde flexibele Ecoflex-leiding of geprefabriceerde modules voor installatie- en verwarmingsdoeleinden – Uponor heeft de geschikte producten. Alle producten van Uponor zijn duurzaam en voldoen aan de hoogste kwaliteits- en hygiënenormen. Je draagt bij aan verantwoord gebruik van waterbronnen, verhoogt de levenskwaliteit en garandeert een efficiënt energieverbruik op alle gebruikslocaties.
Uponor

Revolutie rondom de pijp

Het was niets minder dan een revolutie in installatietechniek: In 1990 introduceerde Uponor zijn eerste overlappende gelaste meerlaagse composietleidingen (MLCP) op de markt. Ze waren geschikt voor een breed scala aan toepassingen in drinkwater- en verwarmingsinstallaties, boden een verhoogde stabiliteit, zijn lichtgewicht en waren bovendien gemakkelijk en tijdbesparend om mee te werken. Installateurs sloegen daarom meerdere vliegen in één klap met deze meerlaagse composietleidingen van Uponor.

Dit was echter geen reden voor de ontwikkelaars bij Uponor om op hun lauweren te rusten: de eerste persfitting voor Uponor MLC-buizen volgden al in 1993 en in 2001 kwam de eerste persfitting met geïntegreerde testbeveiliging op de markt. Als het om veiligheid gaat, hebben de ingenieurs van Uponor bewezen dat zelfs visueel kleine aanpassingen een grote impact kunnen hebben: Zo betekende de in 2007 geïntroduceerde kleurcodering met persfittingsidentificatie opnieuw een grote stap voor de betrouwbare en veilige verwerking van de buizen. Tot slot werd in 2013 de eerste naadloze meerlaagse composietbuis Uni Pipe PLUS geproduceerd in het Uponor-competentiecentrum voor meerlaagse composietleidingen. Met een buigradius die tot 40 procent kleiner is, schreef Uponor opnieuw geschiedenis in de wereld van composietleidingen. Er zijn tot op heden vele miljoenen meters meerlaagse buizen geproduceerd en met succes geïnstalleerd - vaak in combinatie met de innovatieve fittingsgeneratie S-Press Plus.

Uponor is er de afgelopen drie decennia herhaaldelijk in geslaagd om blijvende veranderingen mogelijk te maken in de markt voor installatietechniek. Wat begon met de Uponor meerlaagse composietbuis in 1990, is nu een complete productwereld van innovatieve systeemoplossingen geworden - een ongeëvenaard succesverhaal.