COSMO

Het merk voor duurzame verwarmingsoplossingen en luchtcomfort

  • A-merk: Met optimale prijs- kwaliteitsverhouding en unieke kenmerken
  • Groot productassortiment: Compleet assortiment voor verwarming, de nieuwste zonnetechnologieën, efficiënt warmwatertechniek en nog veel meer
  • Oplossingsgerichte systeemaanbieder: Praktische oplossingen voor renovatie, modernisering en nieuwbouw
  • Techniek voorop: Databank hydraulische schema's
  • Bewezen kwaliteit: 5 jaar garantie / 10 jaar beschikbaarheidsgarantie

Als totaalleverancier voor verwarming, tapwater, zonnetechnologie en ventilatie zorgt COSMO voor welzijn en veiligheid in huis. Gebruiksvriendelijk, toekomstgericht, verantwoordelijk en betrouwbaar - dat is de claim die COSMO met haar uitgebreide productassortiment gemakkelijk nakomt.


COSMO wordt uitsluitend verkocht via de vakhandel.

Bekijk het assortiment

Portfolio

Flexibel, intelligent, innovatief:

De producten van COSMO zijn doordacht tot in het kleinste detail. Ontdek ons brede productassortiment op het gebied van verwarmings- en ventilatietechniek.
 

Verwarmingstechniek

Voel je goed met COSMO

Warm water, optimaal verwarmde kamers - warmte is de basis van welzijn. Met COSMO verwarm je efficiënt en milieuvriendelijk. COSMO biedt alle producten die te maken hebben met warmteopwekkers - van de kelder tot het dak, van zonnesystemen tot designradiator.

Verwarming-COSMO.jpeg
Solar techniek

Solar techniek

De zon levert elke dag een enorm energiepotentieel. Als energiebron is het efficiënt en onuitputtelijk.

COSMO is uw professionele partner op het gebied van zonnetechnologie. Wij bieden een compleet zonnesysteem voor installatie op het dak en in het dak. Van dakbevestigingen tot aansluitsets, van zonnestations tot zonnecontrollers. Ons hoogwaardige assortiment stelt uw klanten in staat om de warmte tijdelijk op te slaan en precies te gebruiken wanneer het echt nodig is.

Boilers

Profiteer van een grote range en heb voor elke bestelling de juiste oplossing beschikbaar

COSMO biedt een compleet assortiment opbergsystemen. Van de kleine thermische opslagtank tot de high-end CPSS bufferopslagtank, wij bestrijken het volledige assortiment. Het verswaterstation garandeert de hygiënische behandeling van warm drinkwater. Het voorkomt de vorming van Legionella, bespaart ruimte en minimaliseert warmteverlies. Sterke argumenten voor uw gesprek met de klant.

Boiler

Afgifte

De radiatoren zijn nog steeds een belangrijke speler in de markt en passen zich geruisloos aan, aan de hedendaagse technieken

Het moderne verwarmingssysteem verzamelt en slaat warmte op - en distribueert deze. Op de juiste plaats op het juiste moment. Warm water voor de douche, energie voor de keuken, verwarming voor het hele huis. COSMO biedt een uitgebreid assortiment producten voor het energiezuinig afgeven van warmte.

COSMO E2

Uitgelicht: De COSMO E2
 

Uniek concept
De COSMO E2 lagetemperatuurradiator lanceert een uniek productconcept, waarbij de afgifte van warmte bij lage temperatuur zowel efficiënt, zuinig als esthetisch wordt.

Krachtig en intelligent
De COSMO E2 beschikt enerzijds over een hoog aandeel stralingswarmte uit de met warm water gevulde platen en realiseert anderzijds een optimalisering van de convectiewarmte. Een intelligente sturing tussen statische en dynamische modus garandeert een snelle warmte-afgifte en korte reactietijden met hoge efficiëntie en maximaal warmtecomfort, zelfs bij lage temperaturen tot onder de 40 °C.

Schoonheid en zuinigheid verenigd
Een avant-gardistisch ontwerp vervult alle eisen van een modern interieur en schenkt ruimtes een stijlvolle meerwaarde. De lage bijkomende investering voor de hogere efficiëntie van de COSMO E2 zorgt voor een korte afschrijvingstijd. Individueel comfort gegarandeerd door een manuele temperatuurregeling voor individuele ruimtes.
 

De COSMO E2 in vergelijking met standaard ventilatorconvectoren

Ventilatieconvectoren beschikken over het algemeen over geen of slechts heel weinig stralingswarmte. De COSMO E2 combineert convectie- en stralingswarmte door middel van met water gevulde platen. In de statische modus overtreft de COSMO E2 traditionele ventilatieconvectoren omwille van zijn hoge basisvermogen, aangezien aluminium warmtewisselaars zonder ondersteuning van een ventilator minder goed presteren. Bij ventilatieconvectoren wordt in de meeste gevallen een beroep gedaan op ventilatoren om warmte te produceren.

De COSMO E2 beschikt over een intelligente regeling die automatisch wisselt tussen statische en dynamische modus en de ventilatoren slechts bij volledige belasting of indien nodig in bedrijf stelt. De ontwerp- en architecturale mogelijkheden van een ventilatieconvector zijn omwille van zijn lompe vorm beperkt.

Met het onnavolgbare ronde gatenontwerp introduceert de COSMO E2 een nieuwe maatstaf inzake radiatordesign. Slanke afmetingen en een elegant paneelconcept zijn de perfecte aanvullingen voor elk modern interieur.

Hydraulische schema's

Hydraulische database voor snelle en veilige installatie. Technologie wordt steeds complexer. Met de hydraulische database van COSMO zit de vakhandel altijd aan de goede kant. De hydraulische database maakt snel en veilig werken mogelijk - en directe toegang tot de belangrijkste schema's en daarmee de ideale basis voor de juiste installatie van het verwarmingssysteem.