Over Bette

Bette is de specialist voor badkamerelementen van een bijzonder materiaal en uit een bijzonder productieproces: platen van titaanstaal worden daarbij onder hoge druk vervormd en met een dunne glazuurlaag veredeld – bij ons heet dit dan ook "Geglazuurd titaanstaal". Hierdoor ontstaat het ideale composietmateriaal voor de badkamer: het voelt zacht aan, is hygiënisch, duurzaam en robuust. Daarmee produceert Bette baden, douchvloeren, douchebakken en wastafels

In 1952 werd het familiebedrijf Bette in Delbrück (Duitsland) opgericht. Het heeft zich met name in dit productieproces gespecialiseerd, dat een vloeiende vormgeving van de producten met de hoogste ambachtelijke nauwkeurigheid mogelijk maakt. Op de productie- en bestuursvestiging in Delbrück zijn circa 385 medewerkers werkzaam. De directeur is Thilo C. Pahl die een vertegenwoordiger van de eigenaarsfamilie is. 

Het assortiment omvat baden, douchevloeren, douchebakken, wastafels en badkamermeubels "Made in Germany": telkens een unicaat dat in kleur en afmeting kan worden gevarieerd en een inspirerende vrije ruimte voor de interieurarchitectuur van de badkamer mogelijk maakt. De productie van Bette bestaat uit hightech-productie gecombineerd met ambachtswerk, zodat er aan de klantenwensen kan worden voldaan. Meer dan de helft van de producten worden vandaag de dag op verzoek van de klant gepersonaliseerd. Meer dan 600 verschillende bad, douchebak-, douchevloer- en wastafelmodellen worden aangeboden met een grote keuze aan mogelijke oppervlaktekleuren. 

Uit de natuurlijke grondstoffen glas, water en staal ontstaan hoogwaardige, compleet recyclebare producen. Deze zijn gecertificeerd volgens de Environmental Product Declaration (EPD) volgens ISO 14025 en volgens LEED (Leadership in Energy and Environmental Design) geverifieerd.

Antislip voorkomt uitglijden, smoezelige douchematten verleden tijd!

Om uitglijden en letsel in badkamers te voorkomen heeft Bette voor haar baden, douchebakken en douchevloeren een nieuwe antislip ontwikkeld. Deze is zo goed, dat de nieuwe antislip voldoet aan de hoogste norm: slipklasse C van DIN 51097. Bette is hiermee de eerste en enige fabrikant. De nieuwe antislip kan als optie worden toegepast bij de baden en douchevloeren in glanskleuren en heeft alleen maar voordelen. Want het heeft geen effect op de esthetiek van de oppervlakte, het is niet zichtbaar, niet voelbaar en het verhoogt de hygiëne. Want vuil en ziektekiemen hechten zich niet op het antislip, bovendien zijn smoezelige en onhygiënische douchematten nu verleden tijd!

Bette Badelemente weitere Produktthemen BetteAntirutsch Sense

Voorkom ongelukken

Jaarlijks gebeuren er duizenden ongelukken door uitglijden. Dit kan langdurig letsel veroorzaken en moet dus voorkomen worden. Daarom is een antislipcoating in een badkamer aan te bevelen. Bijvoorbeeld in het bad, zeker in de situatie dat het bad ook wordt toegepast als douche. Maar ook bij douchebakken en douchevloeren licht het gevaar voor uitglijden op de loer. Met BetteAntislip Sense biedt Bette de hoogste bescherming tegen uitglijden.
 

Als eerste met slipklasse C

Bij DIN 51097 is de slipklasse A, B of C van kracht. Deze waarden staan voor sliprisico’s in verschillende ruimten. Hoe hoger de klasse, hoe meer er gedaan moet worden om de slipweerstand van de antislipcoating te bevorderen. Bette is er als eerste fabrikant in geslaagd een antislip te ontwikkelen die voldoet aan de hoogste normering, slipklasse C van DIN 51097.
 

Niet zichtbaar, niet voelbaar

Om het antislip effect te realiseren behandelt Bette het oppervlak met de fijnste keramiek deeltjes in micrometer omvang. Deze gaan een duurzame verbinding aan met het glazuur en zijn voor het oog niet zichtbaar en eveneens niet voelbaar. Daardoor behouden de baden en douchevloeren hun glansrijke kleuren, hun briljante esthetiek en aangename haptiek. Bovendien heeft het antislip een extreme weerstandbestendigheid en kan gerust met de gebruikelijke reinigingsproducten voor badkamers worden gereinigd. 


Verhoogt hygiëne

Douchematten zijn vervaardigd van een poreus materiaal, dat een voedingsbodem is voor vuilaanhechting, schimmel en ziektekiemen. Ze zijn over het algemeen ook niet eenvoudig te reinigen. Dankzij BetteAntislip Sense zijn douchematten verleden tijd, het is esthetischer en uitglijden wordt voorkomen. Bovendien hechten zich geen vuil en ziektekiemen op het duurzame geglazuurde titaanstaal, dat is voorzien van BetteAntislip Sense.


Gecertificeerde zekerheid

De slipveiligheid is door LGA Bautechnik GmbH in Nürnberg getest en gecertificeerd. Dit test is uitgevoerd op een proefband die voorzien is van een met zeep ingesmeerd douchevlak met BetteAntislip Sense. Bij de proefband kan de hellinghoek worden gevarieerd. Bij een hoek van 26 graden begon de proefpersoon te glijden. Dit betekent dat BetteAntislip Sense ruimschoots voldoet aan de norm van 24 graden van slipklasse C. Zou het uitglijden bij 18 graden plaatsvinden dan komt dit overeen met slipklasse B, bij 12 graden met slipklasse A.

Douchevloer met BetteAntislip Sense: de beste bescherming tegen uitglijden en letsel.
Bette