Atlantic - De slimme, hybride warmtepomp 

Zeker in een tijd waarin de gas- en energieprijzen stijgen, is verduurzamen belangrijker dan ooit geworden. Bespaar op je gasverbruik en verduurzaam met de Aurea 5 Hybride add-on. De meest complete hybride warmtepomp zonder binnenunit, gemaakt voor elk merk cv-ketel. En omdat in de huidige situatie veel cv-ketels lastig te vervangen zijn, is dit de perfecte oplossing. Sluit de Aurea 5 R32 warmtepomp, samen met de hybride add-on en de slimme thermostaat, aan op de bestaande cv-installatie en het besparen kan beginnen. Je verlaagt niet alleen drastisch de CO2-uitstoot, maar je bespaart ook nog eens op je energiekosten!

De beste vriend van de installateur

Omdat de Aurea 5 Hybride add-on geen binnenunit heeft, is het installeren ervan gedaan in no-time. De cv-ketel hoeft niet te worden vervangen en de ruimte in de woning blijft behouden. De warmtepomp is gemakkelijk te installeren zonder dat er F-gassen handelingen nodig zijn. Er hoeven bijvoorbeeld geen koeltechnische handelingen worden uitgevoerd, omdat de circulatiepomp, de automatische ontluchtingsklep en de veiligheidsklep in het buitendeel zitten. Alle onderdelen, zoals de slimme thermostaat en de hydraulische componenten, worden standaard meegeleverd.

Atlantic
Atlantic hybride warmtepomp

Voordelen van de hybride warmtepomp

Wat betekent dit voor de installateur? Dat de installatie van de hybride warmtepomp makkelijk is uit te voeren. Door het ontbreken van de binnenunit zijn er geen F-gassen handelingen nodig en is het verplaatsen van cv-ketels of leidingen overbodig. Je installeert de warmtepomp op ieder merk cv-ketel binnen één dag. Bovendien is er weinig onderhoud nodig na de installatie. Nog nooit was besparen op energieverbruik zo makkelijk! De pomp is voorzien van milieuvriendelijk koelgas, wat bijdraagt aan een duurzame leefomgeving.

De slimme warmtepomp

Je bevestigt de Aurea 5 Hybride add-on gemakkelijk aan alle modulerende en aan/uit gestuurde cv-ketels. Nadat in de ochtend de cv-ketel de woning op warmte heeft gebracht, neemt de warmtepomp het gedurende de dag over. In de ochtend is er sprake van een korte, hoge energievraag die de rest van de dag niet meer benodigd is. De hybride warmtepomp neemt het hierna over waardoor de energievraag laag blijft. De Aurea 5 Hybride add-on verlaagt de CO2-uitstoot, afhankelijk van je stroombron, met 30% tot 90% en je gasverbruik zelfs tot 60%. 

Op zoek naar inspiratie?

Maak direct een afspraak bij een van onze showrooms bij jou in de buurt. Laat je inspireren door de vele collecties en mogelijkheden die Plieger jou te bieden heeft. 
 

Inspiratie nodig?

Download direct het Plieger collectieboek en bekijk al onze producten!