Watertoren De Reusch 65p.jpg Watertoren De Reusch.jpg

Voormalige watertoren De Reusch, Schimmert

In 2021 heeft M.R.M. Bouw en Installatietechniek B.V. een mooi project voor De Reusch in Schimmert gerealiseerd met het exclusieve installatieproducten assortiment van CONEL. Dit monumentale pand was vroeger een watertoren. In 2020 is M.R.M. begonnen met de renovatie van het gebouw en de realisatie van een nieuwe functie. Plieger is gevraagd om het leidingwerk te verzorgen zodat op alle etages overal dezelfde gewenste waterdruk aanwezig is. Op de derde verdieping, op zo’n vijfentwintigmeter hoog, is een bierbrouwerij gerealiseerd. Deze ruimte is afhankelijk van een goede waterdruk en ook de toiletten hebben een constante waterdruk nodig. Daarnaast hebben we alle sanitaire ruimtes, negen toiletten in totaal, aangesloten en geïnstalleerd. We hebben tegelijkertijd de toiletruimtes corona-proof gemaakt door de bediening van kranen met sensoren te laten werken.

Watertoren De Reusch0.jpg
Watertoren De Reusch10.jpg
Watertoren De Reusch11.jpg
Watertoren De Reusch12.jpg
Watertoren De Reusch13.jpg
CONEL-Haus 4.png

Plieger biedt exclusief CONEL assortiment met installatieproducten

Plieger is als enige Nederlandse groothandel exclusieve aanbieder van CONEL producten. CONEL is in Duitsland een groot en gerespecteerd merk en één van de weinige in de branche met een volledig assortiment van installatieproducten toepasbaar voor heel het huis. CONEL levert uitsluitend aan de groothandel en je vindt dit merk bijvoorbeeld niet terug in de bouwmarkt of op internetsites met stuntprijzen. CONEL beschermt de markt bewust om garant te blijven staan voor kwalitatieve producten en sterke marges. De pay - off van CONEL is daarom niet voor niks: “ De beste vriend van de installateur”
 

Het CONEL assortiment bestaat uit:
 

  • Tools: gereedschap voor installatie klussen
  • Connect: installatiemateriaal voor leidingsystemen
  • Vis: inbouwreservoirs voor wandclosetten
  • Clic: montagebeugels voor leidingen

Succesverhalen omtrent het CONEL assortiment

M.R.M. Bouw en Installatietechniek B.V. is een allround installatiebedrijf gerund door Mark Beckers,wie al jaren met de producten van CONEL werkt. Onlangs heeft M.R.M. een mooi project voor De Reusch in Schimmert gerealiseerd met het assortiment van CONEL. Dit monumentaal pand was vroeger een watertoren. In 2020 is M.R.M. begonnen met de renovatie van het gebouw en de realisatie van een nieuwe functie. We spraken met Mark Beckers, eigenaar van M.R.M.:“

Wij zijn gevraagd om het leidingwerk te verzorgen zodat op alle etages overal dezelfde gewenste waterdruk aanwezig is. Op de derde verdieping, op zo’n vijfentwintig meter hoog, is een bierbrouwerijgerealiseerd. Deze ruimte is afhankelijk van een goede waterdruk en ook de toiletten hebben eenconstante waterdruk nodig. Daarnaast hebben wealle sanitaire ruimtes, negen toiletten in totaal,aangesloten en geïnstalleerd. We hebben tegelijkertijd de toiletruimtes corona-proof gemaakt doorde bediening van kranen met sensoren te laten werken.”

Watertoren De Reusch5.jpg
Van links naar rechts: Mark Beckers - eigenaar M.R.M., Silvio Pluijmaeckers en Jacco de Groot - Accountmanagers Plieger
conel_haus_uitsnede.png

Waarom CONEL voor installateurs?

“Doordat deze toren flink de hoogte in gaat was het leidingwerk de grootste uitdaging voor ons. Dit alles in combinatie met het zoveel mogelijk wegwerken van de leidingen in vloeren en muren. De muren van het oude bassin op de bovenste verdieping zijn erg dik. Om daar van de ene plek naar de andere plek te kunnen gaan moesten we door muren heen of er onderdoor. Er was een bepaalde waterdruk aanwezig vanuit een hoofdpunt, deze moesten wij gaan verdelen voor een situatie waarin alle watervoorzieningen tegelijkertijd gebruikt zouden kunnen worden, inclusief de brandinstallaties. Dat was ouderwets rekenwerk, terug naar de schoolboeken. Samen met mijn team hebben we zaken uitvoerig getest en dankzij de beugels, koppelingen, gereedschap en ruim vijf km(!) aan flex leidingen van CONEL hebben we de klus geklaard. En dit alles is ook nog duurzaam en energie neutraal uitgevoerd. Vier warmtepompen, 1000m2 vloerverwarming en zonnepanelen aan de overzijde op de gebouwen compenseren het totale elektrische verbruik in de toren. Dat betekent ook dat veel materialen zijn hergebruikt, zoals bijvoorbeeld de watertoevoer buizen van de watertoren. De buizen hebben een nieuwe functie gekregen; ze worden nu ingezet voor de mechanische ventilatie.”aldus Mark