Zaltbommel, 05 Juli 2023
 

Plieger Groep breidt uit met overname installatietechnische groothandel AVU

De Plieger Groep zet een belangrijke stap in haar strategie om installateurs te ontzorgen met de recente overname van AVU. Dit familiebedrijf, bekend in de Nederlandse markt, verrijkt Plieger Groep met hun uitgebreide expertise op het gebied van vloerverwarming, warmtepompen en airconditioning.

Plieger Groep breidt uit met overname installatietechnische groothandel AVU

AVU, 17 jaar geleden opgericht door Marc Sollman, heeft zich altijd gericht op het ontzorgen van installateurs door het leveren van materialen, het geven van deskundig advies en het aanbieden van een totaalpakket aan diensten. Met de toevoeging van AVU aan de Plieger Groep zijn zij in staat om, naast het bestaande aanbod, nu ook een legservice voor vloerverwarming aan te bieden aan installatiebedrijven.


Klanten nog beter van dienst zijn
"Het feit dat ons bedrijf nu door de Plieger Groep wordt overgenomen, is een mooie bevestiging van ons succes en de waarde die we aan de markt hebben toegevoegd," zegt Sollman. "We blijven ons richten op het ondersteunen van installateurs met advies over klimaatvraagstukken, airconditioning, warmtepompen en het leggen van vloerverwarming. Onder de vleugels van Plieger behouden we onze eigen identiteit en blijven we onze klanten op onze bekende authentieke manier bedienen."


David Lagerwaard, Sales Director in de Plieger Groep, is ook enthousiast over de overname: "We zijn verheugd om AVU aan ons portfolio toe te voegen en onze klanten nog beter van dienst te kunnen zijn. Het uitgebreide dienstenaanbod en de expertise van AVU sluiten naadloos aan bij onze strategie om installateurs zoveel mogelijk te ontzorgen."


Eigen identiteit behouden
De overname zal weinig verandering brengen voor de huidige klanten van AVU. De naam van het familiebedrijf blijft onveranderd en de bestaande medewerkers blijven aan boord. Sollman blijft de directeur van het bedrijf.


Ids van Oversteeg, CFO van de Plieger Groep, legt uit: "In onze strategie vinden we het belangrijk dat bedrijven na overname hun eigen identiteit behouden. We geloven dat er meer voordeel te behalen valt door samenwerking. Ons uitgebreide netwerk van expressen en showrooms biedt onze nieuwe partners toegang tot landelijke dekking."


De overname brengt Plieger Groep dichter bij haar doel om een compleet pakket aan te bieden aan haar professionele klanten. Het bedrijf verwelkomt AVU en kijkt uit naar een succesvolle samenwerking.
 
Noot voor de redactie 
Neem voor meer informatie contact op met David Lagerwaard: 
E: pers@pliegergroep.nl  
T: 0418-682682