Circopomp

Geef jij pompen een tweede leven?

Samen hergebruiken we materialen, reduceren CO2 en creëren sociale werkgelegenheid!

Nederland wil in 2050 volledig circulair zijn, dan draait alles om het hergebruik van grondstoffen en hebben we geen afval meer. Om dit te bereiken is er nog veel werk te doen en daarom komen de tien marktleiders nu in actie met het Circulair Keteninitiatief voor pompen!

Jaarlijks komen er 830.000 nieuwe circulatiepompen op de Nederlandse markt en hierdoor belandt 1.900.000 kilo aan oude pompen op de afvalberg. Door deze oude pompen in te zamelen kunnen we ze samen een tweede leven geven en verspillen we geen waardevolle materialen. 
 

Circopomp

Hoe Circopomp werkt

Circopomp - Inzamelen


Inzamelen

Oude circulatie pompen worden door de installateur gecollecteerd via de groothandel of eigen inzamelpallet.

Circopomp - Verzamelen & Sorteren


Verzamelen & Sorteren

Volle pallets met oude pompen worden bij de sociale werkplaats verzameld en door hen vervolgens gesorteerd.

Circopomp - Conditioneren


Conditioneren

Afhankelijk van de pomp en fabrikant conditioneren we ze met de hoogste mate van circulariteit en geven ze zo een tweede leven.

Circopomp - Rapporteren


Rapporteren

Alle aantallen, merken, uren (sociaal) werk, herkomst en behaalde circulaire resultaten worden in detail gerapporteerd.

Plieger Groep & duurzaamheid

Plieger Groep en duurzaamheid

Aarde, lucht, water en zon zijn vormen van duurzame energie die overal om ons heen zijn. Met behulp van technieken is deze energie te gebruiken voor de verwarming van woningen en gebouwen maar ook voor andere toepassing zoals het opladen van warmwater systemen en het maken van elektriciteit.


De markt vraagt steeds meer om duurzame oplossingen. ThermoNoord is een onderdeel van Plieger Groep en kan u hierbij perfect ondersteunen omdat zij beschikt over specialistisch kennis en ervaring op het gebied van de laatste duurzame technieken.

Wij bieden u totaal oplossingen en zijn merk onafhankelijk waardoor u verzekert bent van de beste oplossing voor uw klant. Wij kunnen verschillende technische producten combineren, zoals een warmtepomp in combinatie met een afgifte systeem, een zonnepaneel met boiler en regelappendages, etc. Kortom; ThermoNoord heeft altijd de juiste oplossing!

Leveringsprogramma duurzame producten:
 

  • Warmtepompen
  • Zonne-energie
  • Hoog rendement producten
  • Producten voor lage temperaturen
  • Inregelappendages