Douche badkraan plaatsen

Bij de montage van een mengkraan gaat men als volgt te werk.

Warm water zit normaliter links en koud rechts. Een normale thermostaatkraan zal niet functioneren indien de leidingen andersom zijn gemonteerd

Er bestaan twee hartafstanden 12 cm en 15 cm. Het verdient aanbeveling om een kraan te kiezen die overeenkomt met de hartafstand van de reeds aanwezige muurplaat. Eventueel kun je met een speciale S-koppeling een 15 cm kraan op een 12 cm muurplaat monteren.

Bij montage van een nieuwe muurplaat kies je het beste een 15 cm versie. Hak de muurplaat in de muur en houdt hierbij rekening met de dikte van het tegelwerk. De muurplaat mag na montage tot enkele millimeters buiten de wand uitsteken. Monteer de muurplaat met pluggen in de muur. Voor het solderen van de leiding aan de muurplaat eerst weer demonteren anders smelten de pluggen. Dicht voor het tegelen de leiding af met een blindstop.

Bij montage van de kraan gebruik je de bij de kraan meegeleverde S-koppelingen. Hiermee kun je de kraan horizontaal stellen. Voor een lekdichte montage van de S-koppelingen in de muurplaat gebruik je teflon-tape. Bij de montage van de kraan op de S-koppelingen gebruik je de bij de kraan geleverde fiber- of rubberringen.

Zet de kraan niet te vast. Draai de moeren eerst handvast aan en dan met behulp van een moersleutel steeds iets vaster tot de aansluiting niet meer lekt.

Aanbevolen producten