Vloerverwarming aanleggen

Vloerverwarming komt van alle verwarmingssystemen het dichtst bij de voor de mens ideale verwarming. Dit komt doordat de stralingswarmte vanuit de vloer gelijkmatig opstijgt. Door het kleine temperatuurverschil tussen de vloer en het plafond ontstaat er weinig luchtcirculatie, blijft de lucht voldoende vochtig en heb je nauwelijks last van opdwarrelend stof.

Ook is het mogelijk de kamertemperatuur een paar graden lager in te stellen dan bij verwarming met radiatoren, omdat de warmteopbrengst hoger ligt en de warmteverdeling beter is. Een bijkomend voordeel van vloerverwarming is dat alle wanden in de ruimte vrij blijven voor het plaatsen van meubels

De Plieger elektrische vloerverwarmingsets zijn uitermate geschikt als comfortabele bijverwarming. Radiatoren dienen dan als hoofdverwarming. In voor- en naseizoen is dan alleen de vloerverwarming voldoende om comfortabel te verwarmen.

Hoeveel vermogen je nodig hebt is afhankelijk van de toepassing. Afhankelijk van het beschikbare oppervlak kun je bepalen of de vloerverwarming geschikt is als hoofd- of bijverwarming.

Elektrische vloerverwarming
De Plieger elektrische vloerverwarmingsets hebben als voordeel dat ze gemakkelijk door uzelf te installeren zijn. Door de keuze uit verschillende systemen, verschillende afmetingen en de grote montagevrijheid kun je zelf de meest comfortabele situatie creëren. De systemen bevatten geen water, dus is er ook geen kans op lekkages.

 

  • Vloerverwarmingsfolie: direct toepasbaar onder hout, parket of laminaat.

  • Vloerverwarmingsmat: ontwikkeld om over een bestaande tegelvloer of op een al aangebrachte afwerkvloer te installeren.

  • Vloerverwarmingskabel: ontwikkeld om te verwerken in de dekvloer.


CV vloerverwarming
De CV vloerverwarming bestaat uit een buizensysteem van speciale kunststof buizen en een zogenaamde verdeler om de installatie optimaal te kunnen regelen. Het principe van de aansluiting van vloerverwarming is gelijk aan die van een radiator, met het grote verschil dat de watertemperatuur lager is, namelijk maximaal ± 40°C (radiatoren max. ± 90°C).

Voor de regeling van de temperatuur en de juiste druk van de vloerverwarming is er een verdeler nodig. In deze verdeler is een pomp gemonteerd die zorgt voor het rondpompen van het CV-water door de vloerverwarmingsbuizen en een thermostaat die zorgt voor de begrenzing van de temperatuur van het retourwater. De vloerverwarmingsbuizen zijn van kunststof met een aluminium laag 16 x 2 mm.

De vloerverwarmingsbuizen worden bij voorkeur op een goed geïsoleerde, ruwe betonvloer aangebracht in het zogenaamde slakkenhuispatroon. Hierdoor wordt de warmte optimaal verdeeld en is het rendement het hoogst. Het aanvoerwater verwarmt ook het retourwater omdat de buizen naast elkaar zijn aangebracht. De afstand tussen de buizen onderling wordt bepaald door de warmtevraag, d.w.z. bij hoofdverwarming dichter bij elkaar dan bij bijverwarming. Vloerverwarming geplaatst onder een tegelvloer in het cement geeft de meest optimale warmteafgifte.

Aanbevolen producten