Designradiator ophangen

Montage van de radiator op de koudste plek in de kamer is aan te raden. Bij plaatsing van de radiator onder een vensterbank moet u, in verband met de luchtcirculatie, 10 cm onder en 10 cm boven de radiator vrij houden. Ook is het handig dat er tussen wand en radiator minimaal 5 cm ruimte zit. In grote ruimten is het aan te bevelen, meerdere kleinere radiatoren te plaatsen, in plaats van één grote. Bij aanschaf van een designradiator dient u rekening te houden met de ophangplaats en de benodigde ruimte voor de radiator.

Stromingsbuis
Designradiatoren moeten bij voorkeur aan de onderzijde of diagonaal (aanvoer bovenzijde, afvoer onderzijde) aangesloten worden. Indien aansluiting alleen aan de bovenzijde mogelijk is, moet er gebruik worden gemaakt van een stromingsbuis.

Deze buis wordt in de afvoerzijde van de radiator gemonteerd en zorgt ervoor dat de gehele radiator warm wordt. Als de buis moet worden ingekort, zorg er dan voor dat de stromingsbuis 5 cm korter wordt dan de onderzijde van de radiator. Dit voorkomt storingsgeluiden van het water.

Als er geen verticale doorgaande buis in de radiator aanwezig is, kan er geen stromingsbuis worden gemonteerd. Aansluiting aan de bovenzijde is dan niet mogelijk.

Aanbevolen producten