Duurzame keukens

Een duurzame keuken levert je al snel extra voordeel op. De keukens van Plieger zijn duurzaam zonder in te leveren op kwaliteit, luxe en comfort. Voor ieder budget toegankelijk en met een breed scala aan designopties, binnen veel verschillende interieurstijlen te integreren.

Op deze pagina vind je een overzicht van onze duurzame mogelijkheden op het gebied van keukens.

Nolte Keukens

Nolte Keukens

De keukens van Nolte (Duitse makelarij) zijn FSC® en PEFC™ gecertificeerd.

Nolte zorgt ervoor dat tijdens de productie van keukens geen schadelijke stoffen in het milieu terecht kunnen komen door middel van moderne filterinstallaties. En als het dan eenmaal zover is dat er een keuken van Nolte geleverd kan worden, zijn alle onderdelen milieuvriendelijk verpakt zodat de verpakking gerecycled kan worden.

FSC® en PEFC™ keurmerken

FSC® (Forest Stewardship Council) is het internationale keurmerk met strenge eisen voor duurzaam en sociaal bosbeheer, gesteund door overheden, bedrijven en milieuorganisaties. Het kent twee niveaus, waarbij FSC®  100% garandeert dat het hout volledig uit verantwoord beheerde bossen komt. Ook voor het PEFC™ keurmerk geldt dat hout en papierproducten afkomstig zijn uit een duurzaam beheerd bos en dat het bos in stand blijft.

image (2).png

Cosentino Silestone

Duurzaamheid en innovatie komen samen in het Silestone oppervlak van Cosentino dat is samengesteld uit mineralen en gerecyclede materialen die kleurdiepte en hoge prestaties bieden. 
 

 • HybriQ+® (Plus) vertegenwoordigt een volgende stap in het streven naar duurzaamheid in de gehele waardeketen van Cosentino keukenbladen.
 • Silestone® producten met HybriQ+® technologie bevatten minimaal 20% gerecyclede materialen, zoals glas, in hun samenstelling.
Cosentino Silestone
Dekker Zevenhuizen Greengridz

Dekker Zevenhuizen Greengridz®

Dekker Zevenhuizen heeft nu een nieuw basismateriaal voor keukenbladen. Het bewijst dat gemak en design heel goed hand in hand kunnen gaan met milieuvriendelijkheid: Greengridz® (FSC® keurmerk).
 

 • Dit innovatieve, watervaste materiaal laat een kleinere ecologische voetafdruk achter dan het gebruikelijke multiplex dat gebruikt wordt voor keukenbladen.
   
 • Daarnaast is het voordeliger en heeft dit materiaal voordelen op het gebied van kwaliteit en is lichter in gewicht.

Plieger Napoli kraan

De stoere Plieger Napoli keukenkraan heeft Cold Start. Bij een Cold Start-kraan is het water koud als de kraan in de standaard middenpositie staat. Als je de eengreepshendel naar links draait, wordt het water warm.

Waarom Cold Start?
Zonder Cold Start ben je geneigd de hendel na het gebruik van warm water in de ‘warm-positie’ te laten staan. Bij het volgende gebruik zet je de kraan automatisch in de warme stand aan, ook als je koud water nodig hebt. Het gevolg is dat de warmwatervoorziening onnodig wordt geactiveerd en er extra water nodig is om van warm naar koud water te komen.

Plieger Napoli wastafelkraan zwart
Plieger Napoli wandkraan zwart

Jaarlijks een flinke besparing

De techniek van Cold Start stimuleert je de hendel in de standaard middenpositie te houden en niet onnodig warm water te gebruiken. Goed voor het milieu én voor je portemonnee. De besparing kan oplopen tot € 150 per jaar.

Quooker

Gemak in de keuken is dé reden om een Quooker te kopen. Maar een Quooker is ook nog eens een heel verantwoorde aanschaf. Je kunt er namelijk water en energie mee besparen.
 

 • Een Quooker voorkomt namelijk dat je onnodig water verspild, je hoeft bijvoorbeeld niet de kraan een tijdje te laten lopen om warm water te hebben.
   
 • Een Quooker bewaart water in een reservoir met een laag energieverbruik, slechts 10 watt. Ter vergelijking, een spaarlamp verbruikt 11 watt en een gemiddelde televisie drie keer zoveel.
   
 • Met de Quooker CUBE functie bespaar je bovendien op de aanschaf van plastic flessen. Kortom, in veel opzichten is de Quooker een duurzame optie.
Quooker keukenkraan

Maak nu een afspraak

Onze keukens zijn alleen te bekijken in de showrooms Zaltbommel en Goes.

Zaltbommel

Van Voordenpark 19

5301 KP Zaltbommel

T: 0418 572 210

E: showroom.zaltbommel@plieger.nl

Goes

Nansenbaan 15

4462 GR Goes

T: 0113 246 465

E: showroom.goes@plieger.nl