Toilet inrichten: praktische tips & stijlvolle inspiratie

De toiletruimte mag dan wel het kleinste kamertje van het huis zijn, toch is het een belangrijk onderdeel van je woning en mag het dan ook zeker wel de aandacht krijgen die het verdient. Bij het inrichten van een toilet wil je de juiste balans vinden tussen functionaliteit en stijl. Want behalve het zo praktisch mogelijk indelen van de toiletruimte, wil je ook dat het aansluit bij je inrichting en smaak.

Bij Plieger hebben we een breed assortiment aan toilet-inrichtingen die zowel praktisch als stijlvol zijn. Of je nu op zoek bent naar moderne, klassieke, minimalistische of knusse ontwerpen, met de keuze uit verschillende stijlen, materialen en meubels creëer je de toiletruimte die perfect aansluit bij jouw smaak. Van kleurrijke tegels en trendy wandbekleding tot bijpassende accessoires en verlichting, onze inspiratiebronnen bieden talloze ideeën om jouw toilet te transformeren tot een uitnodigende ruimte. We delen handige tips en inspiratie om jouw wc of toiletruimte zo ideaal mogelijk in te richten!
Toiletruimte inspiratie
Toiletruimte inspiratie

Van tegel tot haakje: elk detail telt in je toiletruimte

Maak van je toiletruimte een stijlvol geheel door één stijl door te voeren in de hele ruimte. Kies bijvoorbeeld voor klassiek, industrieel, landelijk/jaren '30 of modern en laat deze stijl terugkomen in je tegels, behang, lambrisering en accessoires. Wil je de toiletruimte optisch groter laten lijken? Ga voor glanzende en/of langwerpige tegels in lichte kleuren. Kies tussen een hangend of staand toilet, afhankelijk van je voorkeur en ruimte. Voeg een bijpassend toilet fonteintje of wastafel toe en creëer meer opbergruimte met een fonteinmeubel, spiegelkast, nis of plankjes. Vergeet niet de juiste verlichting, zoals spotjes, wand- of hanglampen, of een spiegel met verlichting voor een moderne touch. Maak het af met handdoekhaakjes, toiletrolhouders en decoratieve accessoires zoals kaarsen, een vaasje met bloemen of planten voor de finishing touch van je toiletruimte.

Slimme oplossingen voor toiletten

Naast stijl is functionaliteit ook essentieel bij het kiezen van een toilet. Wij bieden praktische toilet oplossingen die het gebruiksgemak vergroten en de toiletruimte optimaliseren. Zo bespaar je ruimte door het plaatsen van een hangend toilet met inbouwreservoir en hou je de vloer makkelijker schoon. Ook toiletten zonder spoelrand zijn een bijzonder hygiënische innovatie waarmee je de ophoping van vuil en bacteriën aanzienlijk vermindert. Verder zijn toiletten met soft-close zitting ideaal om harde geluiden en beschadigingen aan de wc-bril te voorkomen en bieden we toiletten met waterbesparende spoelsystemen om duurzaam waterverbruik te bevorderen. Met al deze slimme oplossingen zorg je voor een praktische, comfortabele en duurzame toiletruimte waar je lang plezier van zult hebben.

Toiletruimte inspiratie

Advies nodig voor het inrichten van de ideale toiletruimte?

Bij Plieger kijken we bij elke badkamer- of toiletrenovatie naar wat perfect past bij de specifieke situatie en de wensen. Van de indeling tot aan de stijl en van materiaalkeuze tot aan de kleuren, geen enkele renovatie is hetzelfde. Met persoonlijke aandacht komen wij samen met de klant tot het ideale resultaat en maken we de badkamer of toiletruimte die helemaal bij jou past. Stap binnen in één van onze showrooms of neem contact op om een afspraak te maken.


Showroom in jouw regio

Persoonlijk advies van onze specialisten. Direct bekijken en ervaren. Dat kan in onze 20 showrooms. Er is altijd één om de hoek.
 


Maak een afspraak

Tijd voor een nieuwe badkamer of toilet?
Kom langs in een van onze showrooms! We staan voor je klaar met koffie én advies. Van idee tot installatie: Plieger regelt het. 


Inspiratie nodig?

Download het nieuwe showroom magazine en laat je inspireren door ons breed assortiment.